Author Topic: Does Parkcontrol have to run to work?  (Read 3505 times)

Offline Starkman

  • New
  • *
  • Posts: 2
Does Parkcontrol have to run to work?
« on: December 18, 2015, 12:50:52 PM »
Greetings all,

Just wanted to know if Parkcontrol can be used to set the cores and then be turn off (not run every time you want the cores to do as they should)?

Thanks,

Starkman



Offline BenYeeHua

  • Volunteer User Moderator
  • Member#
  • *****
  • Posts: 2243
  • Gender: Male
Re: Does Parkcontrol have to run to work?
« Reply #1 on: December 18, 2015, 01:01:40 PM »
No need, it is just a tools to set the hidden config inside the Power Plans.
Until you changed the Power Plans, then it will be always applied. :)

Offline Starkman

  • New
  • *
  • Posts: 2
Re: Does Parkcontrol have to run to work?
« Reply #2 on: December 18, 2015, 01:22:18 PM »
Great. Thanks much!

Offline edkiefer

  • Volunteer User Moderator
  • Member#
  • *****
  • Posts: 1669
  • Gender: Male
Re: Does Parkcontrol have to run to work?
« Reply #3 on: December 18, 2015, 04:38:43 PM »
One other thing, if you do have it running with icon in system tray it will visually show you the changes when parked and unparked happen, but yes for power plan once set it stays.
Bitsum QA Engineer

Offline BenYeeHua

  • Volunteer User Moderator
  • Member#
  • *****
  • Posts: 2243
  • Gender: Male
Re: Does Parkcontrol have to run to work?
« Reply #4 on: December 19, 2015, 04:18:51 AM »
One other thing, if you do have it running with icon in system tray it will visually show you the changes when parked and unparked happen, but yes for power plan once set it stays.
Yup, for this function, you did need it to run to work. ;D

Offline Jeremy Collake

  • Administrator
  • Member#
  • *****
  • Posts: 5232
  • Gender: Male
  • The Lasso
    • Bitsum
Re: Does Parkcontrol have to run to work?
« Reply #5 on: December 20, 2015, 05:13:18 AM »
And you never know what things may come to ParkControl in the future, so we recommend leaving it installed. After all, it's a tiny little application that has a swift updater (for Pro licensees).

In summary:

  • After changing power plan configurations, you don't need to keep ParkControl installed
  • But it's tiny, and has nice visualizations of core parking activity in the system tray and primary window
  • It has a swift single-click updater that will let you easily migrate to new versions with even cooler features coming in the future
Software Engineer. Bitsum LLC.

Offline BenYeeHua

  • Volunteer User Moderator
  • Member#
  • *****
  • Posts: 2243
  • Gender: Male
Re: Does Parkcontrol have to run to work?
« Reply #6 on: December 20, 2015, 05:33:07 AM »
Quote
It has a swift single-click updater that will let you easily migrate to new versions with even cooler features coming in the future
But, it is too cool for me!!! ;D

Offline Jeremy Collake

  • Administrator
  • Member#
  • *****
  • Posts: 5232
  • Gender: Male
  • The Lasso
    • Bitsum
Re: Does Parkcontrol have to run to work?
« Reply #7 on: December 20, 2015, 05:37:00 AM »
Everything we do here at Bitsum is cool. It's in our nature ;)
Software Engineer. Bitsum LLC.